Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Onesposobili ih

"Krenite u napad!": Zračne luke na meti hakera, poslali poruku pristašama

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mrežne stranice nekoliko velikih američkih zračnih luka nakratko su bile onesposobljene u ponedjeljak pošto je skupina proruskih hakera pozvala na njihovo hakiranje.

Mrežne stranice bile su na meti napada uskraćivanjem usluge (DDoS), koji se sastoji u tome da se informatički sustav napada tako da ga se zatrpa porukama ili zahtjevima za spajanje.

Napadnuto je nekoliko zračnih luka, među kojima su one u Chicagu, Los Angelesu, Atlanti i New Yorku.

Napadi su se dogodili pošto je skupina proruskih hakera poznata pod imenom "Killnet" objavila popis njihovih internetskih stranica i pozvala svoje pristaše da ih napadnu.

Nije prijavljen poremećaj u radu zračnih luka, a operacija je naštetila samo web-sučelju namijenjenom korisnicima, na kojemu su inače navedene informacije o letovima i o uslugama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjedi se šire Iranom VIDEO Hakirali prijenos uživo, vrhovni vođa u vatri: "Krv mladih je na vašim rukama"

Pročitajte i ovo Ilustracija Tako se da Dva tjedna zaposlenici državnih institucija doslovno ne rade ništa: Od 9. rujna vrijeme kao da je stalo, a problem se nije riješio

Čini se da većina mrežnih stranica napadnutih zračnih luka sada normalno radi. Killnet je preuzeo odgovornost za prošlotjedne cyber-napade na službene mrežne stranice američke vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene