Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravna 'zona sumraka'

Mogul posvojio djevojku kao kćer kako bi zadržao novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bogataš s Floride zakoračio je u pravnu 'zonu sumraka' i posvojio svoju dugogodišnju djevojku kao svoju kćer, kako bi se zaštitio od posljedica tužbe.

Osnivač Polo kluba iz Palm Beacha, 48-godišnji John Goodman, posvojio je 42-godišnju Heather Laruso Hutchins u listopadu prošle godine. Strategija je to da očuva svoje bogatstvo pred tužbom za prometnu nesreću u kojoj je poginuo mladić, kojeg je Goodman pregazio nakon što je navodno prošao pored znaka za zaustavljanje, a da se nije zaustavio, prenosi Huffington Post.

Suđenje za tu nesreću treba početi 27. ožujka, a Goodman je već prije prenio svoje bogatstvo na svoje dvoje maloljetne djece. Ukoliko roditelji poginulog mladića dobiju tužbu, neće moći dobiti kompenzaciju.

S druge strane, kako je Goodman posvojio svoju djevojku kao svoje treće dijete, ona sad ima pravo na svoju trećinu njegovog bogatstva, ali je istovremeno i njegova djevojka. No ipak, neki treći sud može primjerice ocijeniti da Hutchind nema pravo na trećinu bogatstva.

Čitava pravna zavrzlama u očima obitelji poginulog mladića je orkestrirana kako bi mogul s Floride zadržao novac. Odvjetnica Charlotte Danciu rekla je u intervjuu za televiziju WPEC kako Goodman zapravo zlorabi zakon o posvajanju, koji je napravljen tako da se njime stvara odnos između roditelja i djece.

Goodman je nesreću izazvao u pijanom stanju te bježanje s mjesta nesreće. Optužen je za ubojstvo iz nehaja vozilom i bijeg s mjesta nesreće. Izjasnio se kako nije kriv, a ukoliko ga se osudi, mogao bi završiti u zatvoru i do 30 godina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene