Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Mljekar' - najpoznatiji britanski diler osuđen na 30 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dilera droge Briana Wrighta, kojemu su Britanci dali nadimak 'Mljekar', jer je bio u stanju svakodnevno isporučiti drogu na vrijeme, britanski je sud osudio na kaznu izdržavanja zatvora u trajanju od 30 godina, izvijestili su u utorak mediji.

Wright je proglašen krivim kao glavni pokretač i 'mozak' jedne od najvećih operacija krijumčarenja kokaina u britanskoj povijesti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

Podrijetlom Irac, 60-godišnji Brian Wright, koji je organizirao i
nadzirao međunarodnu akciju krijumčarenja droge vrijednu više stotina milijuna funti, najvjerojatnije će kraj svojeg života dočekati u zatvoru.

Zaposlenici carine novinarima su ispričali kako je čuveni "mljekar" na "vjerojatno najsofisticiraniji i najuspješniji način koristio razna plovila, uključujući ribarske brodice i jahte za isporuke krijumčarene droge u Ujedinjeno Kraljevstvo". 

No, Wrightov luksuzni način života sada je definitivno iza njega. 

- Kazna zatvora za Wrighta priznanje je za naš jedanaest godina dug mukotrpan rad na njegovu slučaju, rekao
je jedan od čelnika britanske carinske službe Euan Stewart.

Wright, koji je živio u zapadnoj londonskoj četvrti Chelsea, navodno je bio težak oko 600 milijuna funti te je bio poznat u kockarskim krugovima i na konjičkim kladionicama.

Istraga je počela u rujnu 1996. kada je jedna ribarska brodica
skrenula s kursa i stigla u irski Cork. Tada su irski carinici
zaplijenili 599 kg kokaina u vrijednosti od 80 milijuna funti. 

Operacija praćenja Wrightovih akcija od tada je nastavljena te je s uspjehom okončana. Wright je pred sudom izjavio da se ni u kojem slučaju ne osjeća krivim te je dodao kako je on poštovanja vrijedan poslovni čovjek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene