Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA ISTRAGA U TIJEKU

Smrt u nacionalnom parku: Par youtubera pregledavao snimke i uočio trag koji je doveo do pronalaska nestale djevojke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok ne stignu nalazi obdukcije zakazane za utorak, FBI ne želi potvrditi pripadaju li ostaci tijela koje je policija pronašla u nacionalnom parku u Wyomingu nestaloj 22-godišnjakinji Gabby Petito. Njezin dečko je ranije odbio surađivati s policijom te je prošloga tjedna nestao iz obiteljske kuće.

Gabby Petito i njezin 23-godišnji dečko Brian Laundrie u lipnju su krenuli na put bijelim kombijem i planirali su na zapadu SAD-a posjetiti nacionalne parkove te dokumentirati putovanje na društvenim mrežama. Međutim, tri mjeseca kasnije s puta se vratio samo Laundrie, a Petito, koja je posljednji put razgovarala sa svojom obitelji 25. kolovoza, nestala je početkom rujna. On je odbio razgovarati s istražiteljima, a potom je i on nestao, no sumnja se da je pobjegao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRATIO SE S IZLETA BEZ NJE U nacionalnom parku nađeni ostaci tijela nestale djevojke: Njezin dečko odbio razgovarati s istražiteljima

Posljednjih dana policija je pretraživala kamp Spread Creek, gdje su Petit i Laundrie parkirali svoj kamper tijekom boravka u Nacionalnom parku Grand Teton. Pomoć u pronalasku došla je od bračnog para youtubera koji su pregledavajući svoje snimke primijetil da su snimili i kombi Ford Transit s registarskim tablicama Floride, nalikom onome kojim su putovali Petito i Laundrie, a koji je na svojoj stranici objavila obitelj Petito nadajući se da ga je netko možda negdje vidio.

Jenn i Kyle Bethune, poznati na YouTubeu kao "Red White & Bethune" na snimku kombija su naišli slučajno jednostavno pregledavajući snimljen materijal, a čim su prepoznali kombi koji im se učinio poznat materijali su predali FBI-ju. Video je snimljen 27. kolovoza oko 18:30 sati u kampu Spread Creek.

Policija se odmah dala u potragu i ove nedjelje u šumi Bridger-Teton pronađeni su ostaci tijela za koje se vjeruje da pripadaju nestaloj 22-godišnjakinji. No, FBI ne želi ništa komentirati dok ne stignu nalazi obdukcije koja je zakazana za utorak, 21. rujna. Kamp, gdje su pronađeni posmrtni ostaci,ostat će još neko vrijeme zatvoren s obzirom na to da će istraga potrajati.

Njezina obitelj je preko odvjetnika zahvalila policiji i potražnim timovima te je zamolila da mediji poštuju njihovu privatnost kako bi u miru mogli oplakivati gubitak kćeri, javlja Insider.

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija - 6 TRAGIČAN KRAJ Pronađeno tijelo nestalog ronioca za kojim se tragalo danima

Žaljenje je iskazao i odvjetnik obitelji Laundrie, koja je rekla da Briana nisu vidjeli tri dana. On, koji je živio s Petit u North Portu, južno od St. Petersburga na zapadnoj obali Floride, već je ranije odbio razgovarati s istražiteljima. U međuvremenu je nestao, a sumnja se da je zapravo pobjegao.

Njegov odvjetnik je ranije kazao da Laundrie ne razgovara s policijom ili javnošću ''prema savjetu odvjetnika'' s obzirom na to da su 'intimni partneri često prve osobe na koje policija usredotočuje svoju pažnju u slučajevima kao što je ovaj. 

U međuvremenu su se pojavile i neka snimke na kojima se par svađa, a navodno je tada bila intervenirala i policija, koja se suočava i s prosvjedom dijela građana koji smatraju da nije dobro reagirala u cijelom slučaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene