Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Promet u BiH

Ministar sigurnosti ostao bez vozačke dozvole zbog prebrze vožnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoimenovani ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović ostao je bez vozačke dozvole koju mu je zbog prebrze vožnje oduzela policija Republike Srpske, prenose mediji u BiH.

Ovu informaciju potvrdio je osobno Ahmetović objašnjavajući kako se to zapravo dogodilo u travnju, prije nego je imenovan za ministra. Istodobno je ustvrdio kako mu se takvo što dogodilo prvi put u životu. ‘Mislim da sam vozio trideset ili četrdeset kilometara brže od dopuštenog. Žurio sam na sastanak no držim kako svi trebaju biti jednaki pred zakonom’, izjavio je Ahmetović kako ga citira ‘Dnevni avaz’.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Bosna i Hercegovina nema državno ministarstvo unutarnjih poslova no upravo Ministarstvo sigurnosti kojemu je od studenog na čelu Ahmetović ima zadaću koordinacije rada svih policijskih agencija u državi pa tako i Ministarstva unutarnjih poslova RS. Ahmetović je ustvrdio kako mu nije palo na pamet ‘koristiti zakulisne radnje kako bi izbjegao odgovornost’.

Ravnatelj policije MUP-a RS Uroš Pena potvrdio je kako je Ahmetoviću oduzeta vozačka dozvola zbog prometnog prekršaja no istodobno je istaknuo kako to nije prvi put da je takva mjera izrečena aktualnom državnom ministru sigurnosti. Ahmetoviću je to, po riječima Pene, već četvrta ovakva kaznena mjera.

Naveo je to kao dokaz da ‘policija nikome ne gleda kroz prste’. Pena je potvrdio kako ima još ministara i drugih dužnosnika koji su zbog prekršaja u prometu privremeno ostali bez vozačke dozvole no nije ih želio imenovati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene