Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u sarajevu

Ruski veleposlanik nakon sastanka s Dodikom zaprijetio: "Ako BiH uđe u NATO..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski veleposlanik ranije u srijedu je kazao da je Rusija na primjeru Ukrajine pokazala što bi se moglo dogoditi s BiH ako uđe u NATO. U poslijepodnevnim satima sastao se sa srpskim članom predsjedništva Miloradom Dodikom.

Srpski član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik susreo se u Sarajevu s ruskim veleposlanikom u toj zemlji Igorom Kalabuhovim, objavila je njegova stranka na društvenim mrežama.

Razgovarali su o trenutnoj političkoj situaciji i ekonomskoj suradnji, priopćeno je nakon sastanka, prenosi RTRS.

 

 

Dodik je u srijedu kazao i kako entitet Republika Srpska "neće donositi odluke koje netko očekuje i to je definitivno jasno". Smatra i da je problem što u BiH nije sazvana sjednica predsjedništva o situaciji u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat u Ukrajini VIDEO Kod Mariupolja uništen ruski tenk: Pogledajte kako izgleda snimka iz zraka

Ruski veleposlanik ima poruku za BiH ako uđe u NATO: "Pokazali smo na primjeru Ukrajine..."

Ruski veleposlanik u BiH Igor Kalabuhov izjavio je kako ta zemlja ima pravo odlučiti hoće li biti članicom NATO-a, ali je upozorio kako i Moskva zadržava pravo reagirati na takvu mogućnost sukladno svojim interesima.

"Ako ona (BiH) odluči biti članica bilo čega, to je unutarnja stvar. Ali druga stvar je naša reakcija. Na primjeru Ukrajine mi smo pokazali što očekujemo. Ako bude prijetnja, mi ćemo reagirati", kazao je Kalabuhov za TV Federacije BiH (FTV) izričući tako jedva skrivenu prijetnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "vojna operacija ide po planu" Putin u još jednom jezivom obraćanju: "Pravi Rusi će znati raspoznati patriote od izdajica"

Ustvrdio je ipak kako je zapravo Zapad taj koji predstavlja prijetnju sigurnosti BiH kroz tvrdnje da Rusija "navodno priprema neki plan".

"Nemamo mi nikakvih planova. Mi ćemo reagirati analizirajući stratešku i geopolitičku situaciju", kazao je ruski veleposlanik dodajući kako je članstvo BiH u NATO-u sada ionako u sferi fantazije jer oko toga ne postoji konsenzus u samoj zemlji i to se neće tek tako promijeniti.

Time je aludirao na odlučno odbijanje dužnosnika iz reda bosanskih Srba predvođenih Miloradom Dodikom da dopuste bilo kakav daljnji korak koji bi vodio ka punopravnom članstvu BiH u NATO-u.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić nužan sustav protuzračne obrane Vojni analitičar za Dnevnik Nove TV o ruskim prijetnjama Hrvatskoj: "To je pucanj u prazno, sastavni dio jedne kampanje"

Ruski je veleposlanik odbacio tvrdnje kako njegova zemlja uz Dodikovu pomoć, koji snažno zagovara savezništvo s Moskvom, destabilizira BiH opisavši to kao "laži i gluposti". Tvrdi kako njegova zemlja ne vodi rat nego je zapravo u nekoj vrsti mirovne misije jer Ukrajince "oslobađa od nacističke prijetnje".

Pročitajte i ovo Ivica Marić ZAMRZAVANJE RUSKE IMOVINE Blokirane tri jahte na Jadranu te bankovni računi sedam tvrtki, direktor Đure Đakovića: "Sad je ugroženo kompletno poslovanje"

"Nismo mi u ratu s Ukrajinom. Rat se objavljuje službeno. Diplomat ide u Moskvu, u Ministarstvo vanjskih poslova Rusije, donosi notu i kaže evo, vlada Ukrajine je odlučila da vama objavi rat. To je rat. Za nas je ovo specijalna vojna operacija", kazao je Kalabuhov.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene