Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuli se telefonski

Erdogan zahvalio Milanoviću na kanaderu, predsjednik ga usput pozvao u Hrvatsku

Predsjednik Zoran Milanović u telefonskom razgovoru čuo se s turskim predsjednikom Erdoganom, koji mu je zahvalio za pomoć u borbi s požarima. Izrazio mu je sućut kao i turskom narodu te ga pozvao u posjet Hrvatskoj.

Predsjednik Zoran Milanović objavio je kako se čuo sa turskim predsjednikom Erdoganom, koji je Hrvatskoj zahvalio na slanju pomoći u gašenju požara koji već danima bjesne zemljom. U razgovoru ga je, kaže, pozvao u posjet Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

"Razgovarao sam večeras s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je zahvalio Hrvatskoj na pomoći, odnosno slanju Canadaira CL415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s dvije posade koji pomaže u gašenju velikih požara u Turskoj", stoji u objavi na Facebooku.

 

Milanović mu je izrazio žaljenje zbog tragedija s požarima koje su zahvatile Tursku te mu izrazio prijateljstvo Hrvatske.

"U razgovoru sam izrazio sućut njemu i cijelom turskom narodu zbog stradanja ljudi u požarima. Slanje Canadaira u Tursku izraz je prijateljskih i partnerskih odnosa dviju država. Odluka je to hrvatskog državnog vrha koju smo zajedno donijeli Vlada i ja kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH. Predsjednika Erdogana pozvao sam da službeno posjeti Hrvatsku kako bismo nastavili graditi i razvijati prijateljske odnose naših država."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene