Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema popuštanja

Ozbiljna tema na kulisama brzog klizanja: Pence sklopio važan dogovor s Južnom Korejom

Mike Pence (Foto: AFP)
Mike Pence (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u subotu da su SAD, Južna Koreja i Japan suglasni o izolaciji Sjeverne Koreje zbog njezina nuklearnog programa, iako su dvije Koreje ublažile diplomatske napetosti tijekom Zimskih olimpijskih igara.

"Nema razmimoilaženja između SAD-a, Južne Koreje i Japana u pogledu daljnjih gospodarskih i diplomatskih sankcija protiv Sjeverne Koreje sve dok ne zaustavi nuklearni i raketni program", rekao je Pence novinarima na letu za SAD iz Južne Koreje, gdje se održavaju Olimpijske igre.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa Ministarstvo obrane Južne Koreje objavilo fotografije na kojima se vidi kako sjevernokorejski vojnici obnavljaju oštećena stražarska mjesta - 3 Raskinut vojni sporazum FOTO Rastu tenzije na poluotoku: Sjevernokorejski vojnici obnavljaju stara stražarska mjesta na granici

Američki službenik izjavio je da su Pence i južnokorejski predsjednik Moon i Jae In u subotu navečer raspravljali o strožim sankcijama dok su gledali brzo klizanje.

Pence je izjavio u srijedu da će Washington uskoro objelodaniti dosad najoštrije gospodarske sankcije protiv Sjeverne Koreje koje bi trebale prisiliti Pjongjang da odustane od nuklearnog i raketnog programa.

Izaslanstva iz dviju Koreja nastupaju na Zimskim olimpijskim igrama pod istom zastavom, a u nekim sportovima će se i natjecati kao jedna momčad. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene