Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

prijeti joj doživotni zatvor

Medicinska sestra pokušala ubiti jednogodišnju kćer: Devet puta joj je u nogicu ubrizgala inzulin

Ubrizgavanje inzulina, ilustracija
Ubrizgavanje inzulina, ilustracija Foto: Getty Images
Medicinska sestra iz Toronta Borislava Filipović suočena je s mogućom doživotnom kaznom zatvora zbog pokušaja ubojstva kćerkice Ele i majke Ivanke. Malenoj je devet puta ubrizgala inzulin u nogicu kad je imala tek 19 mjeseci.

Djevojčica je preživjela samo zahvaljujući obiteljskom prijatelju koji je tog lipnja 2019. došao provjeriti kako su Borislava (36) te njezina majka i kći s kojima je živjela u Etobicokeu u Torontu u Kanadi. Djevojčici je šećer drastično pao i izgubila je svijest. Do tad potpuno zdravo dijete preživjelo je majčin napad, ali kvaliteta života Eli je toliko narušena da joj terapijama samo pokušavaju pobošljati kvalitetu života. Malena je prikovana za kolica, slijepa je, hrani se pomoću cijevčice i ne govori, a uz to ima i cerebralnu paralizu, napadaje i često povraća.

Tužiteljstvo za majku traži doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja najmanje 10 godina. Kažu da je majčin čin bio promišljen i isplaniran.

 

 

"Imala je inzulin. Napisala je oproštajnu poruku. Uništen je mladi život. Živa je zahvaljujući medicinskoj intervenciji. Pretrpjela je nevjerojatnu bol i mučenje od ruke vlastite majke", kazala je tužiteljica Alice Breadstreet na suđenju, prenosi Global News Canada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor na Floridi Monstrum pucao u glavu kćeri (5) i sinu (8): "Majka je poljubila djecu, kći se pretvarala da spava..."

Obrana smatra da bi kazna od 12 godina bila primjerenija.

Nakon što je kćeri ubrizgala inzulin, na isti način Borislava je pokušala ubiti i sebe i svoju majku Ivanku. Policija je u stanu pronašla pet injekcija inzulina koje je Filipović uzela iz bolnice Trillium u kojoj je radila.

Pročitajte i ovo Nasilje, Ilustracija HOROR U SUSJEDSTVU Oglasila se policija o strašnom činu: Mladić napao djevojku sjekirom i nožem, odrezao joj palac i unakazio lice

Motiv ovog stravičnog čina žene, čije porijeklo je iz naših krajeva, ali ne navodi se iz koje zemlje, leži u odnosu s bivšim suprugom Adamom. On je nakon razvoda dobio sudsko rješenje da smije viđati Elu pod supervizijom, ali Borislava je to željela spriječiti pod svaku cijenu. Makar ta cijena bila život njezine kćeri.

Sud će presudu donijeti u četvrtak.

Malena Ela ponovno je u skrbništvu oca Adama koji kaže da je od incidenta ispunjen tugom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene