Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob na Ilidži

Marokanac priznao ubojstvo migranta kod Sarajeva, tvrdi da ga je ubijeni četiri puta pokušao silovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kantonalnom sudu u Sarajevu saslučani su Marokanci koji se povezuju uz ubojstvo migranta na Ilidži kod Sarajeva.

Dvojica Marokanaca saslušana su na Kantonalnom sudu u Sarajevu. Istražitelji ih povezuju uz ubojstvo migranta na Ilidži koje se dogodilo u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Strani radnici Prvi put suočeni s time Poznata agencija piše o Hrvatskoj: "Napadaju ih, ismijavaju, optužuju da prijete sigurnosti... a trebat će ih čak 500.000" Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

Saslušani su 20-godišnjak kojega istražitelji terete za ubojstvo i 25-godišnjak koji je osumnjičen za pomaganje. U ovom je predmetu dobio svojstvo svjedoka.

Sarajevski odvjetnik Omar Mehmedbašić za Avaz je kazao da zastupa osumnjičenog za ubojstvo. 25-godišnjak je pušten na slobodu pa mu je uzeta izjava jer se pretpostavlja da će napustiti BiH.

Kako je naveo, 20-godišnji Marokanac je priznao ubojstvo. Potvrdio je identitet ubijenog migranta te da je i on iz Maroka.

"Oni su ispričali da su krenuli na šišanje i oštećeni ih je presreo. Za njega su znali da se bavi prebacivanjem preko granice. Pitali su ga koliko košta da ih prebaci, on im je rekao 200 eura. Onda je ubijeni rekao 20-godišnjaku - 'Što me ti gledaš?'. 20-godišnjak je rekao da ga je ubijeni prvi napao, odnosno da ga je udario šakom, nakon čega ga je on ubo nožem", kazao je Mehmedbašić.

Dodao da je 20-godišnjak izjavio da je ubijeni bio jači od njega te da ga je i ranije napadao i da ga je u četiri navrata pokušao i silovati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene