Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurili dokumenti

Mandela je u 'trajnom stanju vegetacije', liječnici preporučili isključivanje aparata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela u 'trajnom je stanju vegetacije', piše u medicinskoj dokumentaciji koja je u javnost procurila nakon svađe u Mandelinoj obitelji.

Liječnici koji u Pretoriji brinu o zdravlju bivšeg južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele njegovu su obitelj još 26. lipnja obavijestili da je ikona borbe protiv apartheida u 'trajnom stanju vegetacije'.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Slika nije dostupna Stanje nepromijenjeno Mandela u teškom stanju, građani Južne Afrike mole za njega

>> 'Afrika se diže': Obama pozvao Afriku da slijedi duh Nelsona Mandele

'On je u trajnom stanju vegetacije, a u disanju mu pomaže aparat za održavanje života. Liječnici su obitelji Mandela preporučili isključivanje aparata. Kako mu ne bi produljivali patnje, članovi obitelji su ovu preporuku odlučili ozbiljno razmotriti', stoji u liječničkim dokumentima čiji sadržaj citira Sky News.

Papiri su u javnost procurili uslijed svađe Mandeline rodbine oko mjesta posljednjeg počivališta preminulih članova obitelji.

Spomenutog 26. lipnja aktualni predsjednik Južnoafričke Republike Jacob Zuma bio je otkazao put u Mozambik zbog narušenog Mandelina zdravlja. Dan kasnije pojavila se informacija da se Mandelino zdravlje poboljšalom, premda je i dalje u kritičnom stanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene