Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihodi i rashodi

LOŠA PROCJENA?! EU pogreškom potrošila šest milijardi eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija prošle je godine na neispravan način potrošila 6,4 milijarde eura, od čega su dvije petine troškova zemalja članica i europskih institucija učinjene pogreškom, priopćila je u utorak revizija.

"Nije riječ o prijevari, neučinkovitosti ili bacanju novca", priopćio je Europski revizorski sud. "Posrijedi je procjena količine novca koji nije smio biti isplaćen jer nije korišten u potpunom skladu s pravilima EU-a", naveo je sud.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

Pojašnjavajući da većina grešaka potječe od pogrešne primjene ili nerazumijevanja često složenih pravila EU o trošenju sredstava, dok su samo 22 slučaja označena kao moguća prijevara i upućena službi EU za borbu protiv korupcije (OLAF).

EK: Neki od britanskih zahtjeva 'jako problematični'

Nepravilno je isplaćeno 4,4 posto proračuna EU-a za 2014. koji je iznosio 142,5 milijardi eura. Revizorski sud bi htio da se stopa pogreške smanji na dva posto.

Revizorski sud je posebna nadzorna institucija Europske unije, nadležna za provjeru prihoda i rashoda svih tijela, ukoliko to nije isključeno nekim ustavotvornim dokumentom. Revizorski sud kontrolira ispravnost i zakonitost te regularnost svih transakcija, a sjedište mu je u Luksemburgu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene