Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povišen stupanj pripravnosti

Upozorenje iz SAD-a: London je sljedeća meta terorističkog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je veća mogućnost da će londonske stanice metroa ili zračne luke postati mjesto novog terorističkog napada, izvijestile su tajne britanske službe, a tvrde američki mediji.

Povjerljivi izvor za CNN je izjavio kako se pretpostavlja da je London meta novog napada koji bi trebao bio izveden po scenariju napada u Mumbaiju. Novi nalazi tajnih službi navodno nisu povezani s nedavnim uhićenjem osumnjičenika za terorizam.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Ilustracija NAPETOSTI NA BLISKOM ISTOKU Nakon silovitog osvetničkog pohoda zbog ubijenih Amerikanaca, Hutisti poslali poruku: "Ovo neće proći bez odgovora i posljedica"

Drugi izvor iz britanskih tajnih službi kaže kako se odluka o podizanju stupnja uzbune zbog povećane mogućnosti terorističkog napada od 'značajne' do 'velike' posebno odnosi na putnike londonskog zračnog i gradskog prometa.

>> Al Kaida preuzela odgovornost za napad na francusko veleposlanstvo

Dodaje kako je i posebna pažnja posvećena stanicama metroa i vlaka. Britanski tim za posebne situacije, sastavljen od stručnjaka za sigurnost, političara i policajaca, sastao se u četvrtak kako bi raspravili o situaciji. 'Ovako visok stupanj uzbune od mogućnosti terorističkog napada nije bio na snazi od siječnja 2010', zaključili su. 'Kooridiranim akcijama i posebnim taktikama nastojat ćemo sigurnost održavati na što je mogućem višem nivou', dodaju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene