Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Osuđen

Liječnik strave: Ubijao bebe tijekom poroda, rezao im leđnu moždinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dr. Kermit Gosnell, 72-godišnji američki liječnik koji je vodio, danas zatvorenu, kliniku za žene slabijeg imovinskog stanja, proglašen je krivim za ubojstvo tri bebe tijekom pobačaja.

Liječnik Gosnell je obavljao protuzakonite pobačaje u Klinici za žene slabijeg imovinskog stanja. Za njega je zatražena smrtna kazna, jer je tijekom porođaja, u kasnim stadijima trudnoće, porađao žive bebe i potom im namjerno škarama rezao leđnu moždinu, objavio je Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Porota i tužiteljica zaplakali na kraju suđenja Doktoru strave

Monstrum Gosnell je smireno slušao presudu, tijekom koje je jedna od članica porote plakala, a nakon koje je tužiteljica Joanne Pescatore zagrlila policijskog istražitelja i također zaplakala. Suđenje, za koje protivnici prava na pobačaj tvrde da su ga ignorirali mediji, zbog pristranosti prema zagovornicima tog prava, bilo je obilježeno slikovitim svjedočenjima. Svjedoci su opisali kako su tek rođena djece disala, kretala se i glasala, te kako je Gosnellova klinika u Philadelphiji, tijekom suđenja nazvana 'kućom strave', bila prljava.

>>Mrtva beba i pothranjena djevojčica pronađene u stanu punom fekalija

Gosnell je također okrivljen za ubojstvo iz nehaja u slučaju 41-godišnje Karnamaye Mongar iz Virginije, koja se predozirala lijekovima nakon što je kod Gosnella obavila pobačaj. On je u zatvoru od uhićenja u siječnju 2011. godine, a proglašen je krivim i za obavljanje 21 pobačaja nakon 24. tjedna trudnoće, što je u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji protuzakonito. Pomoćnica liječnika, koji kao da je ispao iz scenarija za neki horror film. Eileen O'Neill (56) okrivljena je, jer se lažno predstavljala kao liječnica i naplaćivala svoje 'liječničke' usluge.

Odvjetnik Jack McMahon za CNN je rekao kako će se žaliti na odluku. McMahon je u strastvenom dvoipolsatnom završnom govoru rekao kako nijedna beba nije ubijena, jer su već bile mrtve nakon što je Gosnell na njima upotrijebio lijek Digoxin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene