Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kurdska pokrajinska vlada zatvorila urede PKK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kurdska pokrajinska vlada sjevernog Iraka zatvorila je urede političke stranke bliske pobunjeničkoj oružanoj skupini PKK koja ratuje protiv Turske, objavio je kurdski dužnosnik.

Fouad Hussain, čelnik ureda kurdskog predsjednika Masouda Barzanija, kazao je da su uredi Kurdistanske stranke demokratskog rješenja u regiji zatvoreni jer stranka nije imala dozvolu za rad.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Smatra se da ta stranka simpatizira borce Radničke stranke Kurdistana, koji iz svojih uporišta na sjeveru Iraka zadnjih mjeseci pojačano izvode prekogranične napade na pripadnike turske vojske.

Takvo uzavrelo stanje prijeti novom eskalacijom u Iraku koji je već zahvaćen građanskim ratom i to se pitanje također razmatra na dvodnevnoj konferenciji zemalja koje graniče s Irakom, koja treba završiti večeras u Istanbulu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene