Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OTROVAN NOVIČOKOM

Navaljni se vraća u Rusiju: "Ne zanima me što će sa mnom učiniti, to je moja zemlja"

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Instagram/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Aleksej Navaljni Galerija 1/1 >>
Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni najavio je da će se u nedjelju 17. siječnja vratiti u Rusiju iz Njemačke gdje se oporavlja od pokušaja trovanja, ne obazirući na mogućnost da završi u zatvoru.

Kremlj je objavio da se Navaljni može slobodno vratiti u Rusiju kada god želi, kao i svaki drugi ruski državljanin. Navaljni je u kolovozu zrakoplovom prebačen u Njemačku nakon što je kolabirao na letu iz Sibira. Njemačka i ostale zapadne zemlje tvrde da se radilo o pokušaju ubojstva nervnim otrovom, no ruske vlasti odbacuju bilo kakvu umiješanost u taj slučaj.

"Nikada se nije radilo o tome hoću li se vratiti ili ne, jednostavno jer nikada nisam ni otišao. Završio sam u Njemačkoj nakon što sam stigao u jedinicu intenzivne njege zbog jednog jedinog razloga: pokušali su me ubiti", napisao je Navaljni u srijedu na Instagramu.

Po njegovim riječima, Putinove sluge uobičajeno izmišljaju nove kaznene slučajeve protiv njega. "Ne zanima me što će sa mnom učiniti. Rusija je moja zemlja. Moskva je moj grad i nedostaje mi", napisao je Navaljni. Također je napisao da se vjerojatno potpuno oporavio.

Dan ranije ruske vlasti su za Navaljnog od suda zatražile da odsluži zatvorsku kaznu jer je prekršio odredbe uvjetne kazne. Navaljni optužnice protiv sebe smatra politički motiviranima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene