Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motiv nepoznat

Krvoproliće u Pekingu: Muškarac u osnovnoj školi izbo 20 djece, tri učenice teško ozlijeđene

Napad na učenike osnovne škole u Kini (Foto: AFP)
Napad na učenike osnovne škole u Kini (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Napad na učenike osnovne škole u Kini (Foto: AFP) Napad na učenike osnovne škole u Kini (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Napad na djecu, ilustracija (Foto: AFP) 1 Galerija 1/2 >>
Muškarac je nožem izbo 20 učenika u osnovnoj školi u Pekingu. Tri su učenice zadobile teške tjelesne ozljede.

Napad se dogodio oko 11:15 po lokalnom vremenu u gradskoj četvrti Xicheng, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Tri učenice koje su teško ozlijeđene u stabilnom su stanju i život im nije ugrožen, piše RT. Svi su povrijeđeni učenici hospitalizirani.

Prema prvim podacima, napadač je 49-godišnji djelatnik škole. Napad se dogodio nakon što mu ugovor o radu nije obnovljen.

Osumnjičeni je muškarac nedugo nakon napada uhićen. Motiv njegova napada za sada nije poznat.

Vlasti Xichenga nisu objavile detalje napada, no na društvenim mrežama objavljeno je da se radilo o napadima nožem. Policija je odbila komentirati slučaj.

Zabilježena serija napada

Takvi su zločini rijetki u Kini, no zabilježena je serija napada noževima i sjekirama posljednjih godina, od kojih mnoga usmjerena na djecu.

U siječnju 2017. muškarac na jugu Kine izbo je 12 djece zbog toga što se njegov život nije odvijao prema očekivanjima i zbog spora sa susjedom. Pogubljen je proteklog mjeseca. (Hina,M.V.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene