Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedmi dan prosvjeda

Katarina Alvir iz Barcelone: "Prosvjednici punili vrećice papirom i bacali ih na policajce te poručuju da bacaju smeće na najgore mjesto u gradu"

Prosvjedi se nastavljaju u Barceloni i drugim gradovima diljem Katalonije. I u Madridu su građani izašli na ulice, došlo je i do sukoba s policijom. Ozlijeđeno je više od 20 osoba.

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Alvir izvijestila je kako ovi prosvjedi mogu trajati danima.

Pročitajte i ovo U Barceloni prosvjed protiv amnestije za organizatore referenduma o neovisnosti Nosili španjolske zastave Deseci tisuća ljudi prosvjedovali na ulicama Barcelone i uzvikivali: "Ne amnestiji, ne odcjepljenju!" Gradske službe čiste Barcelonu nakon nereda (Foto : Dnevnik.hr) Policija preuzela kontrolu Reporterka Katarina Alvir iz Barcelone: "Za danas nisu najavljeni novi prosvjedi, ali to ne znači da ih neće biti"

"Nikakvog dijaloga između Madrida i Barcelone nema. Nema popuštanja niti s jedne strane. Ovo je sedma večer prosvjeda. Večeras se prosvjeduje ispred zgrade španjolske Vlade. Između prosvjednika i zgrade je kordon policije i zaštitna ograda. Prosvjednici su večeras došli s najlonskim vrećicama koje su napunili novinskim papirom i bacali ih preko ograde policajcima".

"Bacamo smeće na najgore mjesto u gradu. Na španjolsku Vladu" , kaže prosvjednica.

"Nepodnošljivo je. Više od 12 godina pokušavamo na pristojan način. Bez ikakvog smeća. Sloboda političkim zatvorenicima. Sloboda prognanicima, sloboda cijelom svijetu. I pravo na samoodređenje Katalonije“, poručuje jedan od prosvjednika.

"Večerašnje okupljanje odvija se pod motom Piknik za Republiku. Prilično je mirno. Dosta je starijih ljudi. Upalili su mobitele, kako bi izrazili svoje negodovanje. Nije toliki broj mladih maskiranih osoba, pa se svi nadaju da će sve proći bez incidenata. Cijeli tjedan će se prosvjedovati u manjem obimu. Veliki prosvjed najavljen je za subotu".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene