Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijevare na izborima

Karzai: Poštovat ću ustavni poredak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanski predsjednik Hamid Karzai obećao je da će poštovati 'ustavni poredak' u svojoj zemlji u vezi s navodima o prijevarama na predsjedničkim izborima održanim 20. kolovoza, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica UN-a.

Karzai je obećanje dao u telefonskom razgovoru s glavnim tajnikom UN-a Banom Ki-moonom u ponedjeljak, rekla je Michelle Montas. Ona je rekla da je Ban pozvao afganistanskog čelnika i zatražio od njega da poštuje afganistanski ustav u pitanju izbora. Montas je rekla da se misija UN-a priprema za mogući drugi krug predsjedničkih izbora u slučaju da ga naloži neovisno afganistansko izborno povjerenstvo. Povjerenstvo za prigovore na glasovanje je završilo svoj rad isključivanja nelegalnih glasova i treba informirati izborno povjerenstvo o svojim nalazima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

'Nitko ne može podcijeniti izazove', rekla je Montas, navodeći ozbiljne sigurnosne probleme i vremenske uvjete u oštroj afganistanskoj zimi. Karzai je po preliminarnim rezultatima dobio 54 posto glasova prije no što su otkrivene prijevare na nekoliko birališta u južnim pokrajinama. Drugi krug izbora će se održati ako se utvrdi da je nakon oduzimanje nevažećih glasova Karzai osvojio manje od 50 posto glasova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene