Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvor za teroriste

Kaos iza rešetaka: Ubijeno 12 policajaca i 50 zatvorenika, a deseci su u bijegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pobuni u iračkom zatvoru u kojemu kaznu odslužuju i osobe osuđene za terorizam, ubijeno je 12 policajaca i 50 zatvorenika, a deseci su pobjegli, izvijestili su sigurnosni izvori u subotu.

Do pobune je došlo u zatvoru u gradu Al Khalisu, 80 km sjeveroistočno od Bagdada, tijekom noćašnje potjere za odbjeglim zatvorenicima, kazali su dužnosnici. U nasilju je ozlijeđeno 14 policajaca.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas u Poljskoj! Automobilom pokosio masu ljudi koji su čekali tramvaj, među 19 ozlijeđenih su i djeca Vid David Krecelj drama u Zagrebu VIDEO Ovo je Mad Max kojeg je policija u nezapamćenoj potjeri lovila po cijelom Zagrebu: Priveden je

U zatvoru Al Khalis zatvoreno je oko 300 osoba osuđenih zbog terorizma. U Iraku su terorističke akcije većinom povezane s islamiskim militantima, među kojima prednjače pripadnici Islamske države, koji pod kontrolom drže velike dijelove Iraka i Sirije, a iračka vojska odande ih nastoji potisnuti.

Nije poznato odslužuju li kaznu u Al Khalisu poznatiji zločinci.

Pobuna u ruskom zatvoru - Jedna osoba poginula, desetak teže ozlijeđenih

"Zatvorenici su najprije započeli međusobne čarke, a potom su se potukli, što je privuklo pozornost policijskih čuvara koji su intervenirali nastojeći prekinuti sukob", kazao je policijski izvor, želeći ostati anoniman.

"Zatvorenici su potom napali i policajce, razoružali ih i nastavili s tučnjavom. Pritom su zauzeli zatvorsko skladište oružja", rekao je dužnosnik.

Vlasti su u Al Khalisu proglasili policijski sat i pretražuju kuće nastojeći pronaći odbjegle zatvorenike, rekao je drugi policijski izvor.

Iračka vlada bori se protiv IS-a na sjeveru i zapadu zemlje uz potporu američkih vojnih snaga, odnosno njihovih zračnih vojnih napada, nastojeći istodobno spriječiti i vrlo raširene sektaške sukobe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene