Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka strahuje

Još dvije tinejdžerke iz Beča otišle u Islamsku državu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka dviju tinejdžerki iz Beča kaže da su se njene kćeri u zadnje vrijeme ponašale ekstremno.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova pokušalo je zataškati činjenicu da su još dvije tinejdžerke iz njihove zemlje otišle u Islamsku državu. Sestre Viktoria (16) i Violetta (17) svoj su dom u Beču napustile 1. studenog. Njihova majka Setaniye odmah se prestrašila da su pale pod utjecaj mladih koji su otišli u džihad, primjerice njihovih sunarodnjakinja Sabine Selimović i Samre Keserović, piše NYDailyNews.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Printscreen Infomer) ZBOG 50.000 EURA Bizarno otkriće policije: U podrumu držao mumificirano tijelo majke kako bi primao njezinu mirovinu Slika nije dostupna Majka u kritičnom stanju Strašna tragedija u Austriji: Obitelj se otrovala ugljikovim monoksidom, preminuli dječaci od dvije i pet godina

Ministarstvo je odbacilo takve sumnje tvrdeći kako en postoji ozbiljne šanse da su djevojke otišle u Siriju.

Njihova majka sad tvrdi da su je djevojke nazvale i rekle da se nalaze u Turskoj, kod bake nedaleko granice sa Sirijom. 'Nisam mola vjerovati kad je telefon zazvonio i kad sam ih čula. Rekle su mi da su u Turskoj kod bake', kaže Setaniye.

Sabina, tinejdžerka koja je otišla u IS dala intervju: Evo što je rekla!

Policija istražuje nestanak djevojaka, no ne mogu potvrditi je li upućen bilo kakav poziv iz Turske. 'Bar imam dokaz da su žive. već sam mislila da im se nešto dogodilo. Sada znam da su žive, iako još nisu sa mnom', rekla je majka djevojaka.

Viktoria i Violetta nisu htjele majci reći kad se vraćaju kući. 'Otišle su bez ičega, bez putovnica, bez novca. Odakle im novac da odu u Tursku? Jesu li uopće same? Tko je s njima', pita se neutješna majka.
Prije godinu dana otac dviju djevojaka preminuo je od raka i one su to teško podnijele. Utjehu su, kaže Setaniye, potražile u vjeri. 'Zabrinula sam se jer su se u posljednje vrijeme ponašale ekstremno. Kad sagledam njihovo ponašanje posljednjih mjeseci, doista brinem da su odlučile otići u Islamsku državu', dodaje majka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene