Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorivo završilo na privatnim crpkama?

Iz slovenskih državnih rezervi nestalo 94 tisuće litara benzina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz središnjeg spremnika slovenskog Zavoda za državne rezerve nestalo je 94 tisuće litara motornog benzina super, koji je, kako se sumnja, završio na privatnim crpkama, otkriva danas ljubljanski dnevni list Dnevnik.

Slučaj, koji se dogodio još u kolovozu prošle godine, već dugo istražuje policija. Vlada je međutim ovih dana, piše list, odredila reviziju poslovanja za posljednje dvije godine, pa bi se moglo utvrditi da je nestalog benzina i više.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Walter Zakrajšek - 3 Blizu granice s Hrvatskom Završena akcija spašavanja: Otkriveno stanje speleologa, a spasilačka služba razmišljala je i o miniranju Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Teško je ozlijeđen Speleolog upao u špilju duboku 150 metara: Akcija spašavanja trajala 18 sati

Kako piše Dnevnik, još nije razjašnjeno je li ta golema količina benzina nestala prilikom transporta u samo jednom prijevozu iz luke Koper prema skladištu u unutrašnjosti ili je uzeta iz samih skladišta.

List piše da je sumnja pala i na direktora robnih rezervi Antona Grabeljšeka. On je međutim oštro zanijekao bilo kakvu odgovornost te tvrdi da je, čim je doznao za nestanak 94 tisuće litara benzina, odredio dodatne kontrole prilikom punjenja cisterna za benzin u koparskoj luci, te da se 'isparavanje' benzina od tada smanjilo.

Čini se da slučaj ima i pomalo političku konotaciju jer je Grabeljšek na čelu državnih rezervi već pet godina, a predsjednik je ljubljanskog ogranka Slovenske pučke stranke (SLS) koja nije ušla u sadašnju Vladu, nego se odlučila za ostanak u oporbi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene