Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sada je i službeno

Italija je ušla u recesiju, u posljednjem kvartalu gospodarstvo palo za 0,2 posto

Italija (Foto: AFP)
Italija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Italija (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Italija je u reseciji. Talijanski statistički ured objavio je u četvrtak procjenu kretanja talijanskog BDP-a u posljednjem lanjskom kvartalu, koja pokazuje da se tamošnje gospodarstvo smanjilo za 0,2 posto.

Prema najnovijim podacima, talijanska ekonomija pala je u posljednjem kvartalu 2018. za 0,2 posto, što nakon pada od 0,1 posto u trećem kvartalu znači ulazak u recesiju, prenosi Corrierre della Sera.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Vijest da je Italija ušla u recesiju nije neočekivana, a na to su ranije upozoravali i MMF i Svjetska banka. Još ranije je Europska komisija priopćila da će Italija ove i iduće godine imati najsporiji rast među zemljama eurozone.

Teško da će Italija sada, službenim ulaskom u recesiju, održati obećanje EU-u o stabilizacijskom programu, a i teško da će doći do prijeko potrebnog novca. Ovo je prvi put od 2013. da je jedna velika europska zemlja ušla u recesiju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene