Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREFERIRAJU SUPTILNOST

Kakve automobila vole Nijemci? Više od 75 posto odlučuju se za neku od ove tri boje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina kupaca automobila u Njemačkoj odlučila se za automobile u sivoj, odnosno srebrnoj, crnoj ili bijeloj boji prošle godine, objavilo je njemačko Udruženje automobilske industrije (VDA).

Udruženje automobilske industrije u Njemačkoj (VDA) je objavilo da je 77,3 posto novih registriranih automobila između siječnja i studenog bilo sive, crne ili bijele boje. Prošle godine je taj udio bio 75,9 posto.

Gotovo svaki treći automobil pripadao je sivoj kategoriji, što uključuje i srebrnu boju. Siva/srebrna je na vrhu ljestvice od 2015. godine, prema VDA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprezno tijekom slavlja Planirate piti za blagdane, ali uzimate lijekove? U kombinaciji s alkoholom neki mogu biti i kobni

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Boli glava od cifre Što je parkirao, Boeing 747?! Kazna za prekršaj u Splitu koja izaziva nesvjesticu, dogradonačelnik dao objašnjenje

Nešto više od svakog četvrtog novog automobila bilo je crne boje. Bijela je na trećem mjestu s udjelom od oko 20 posto, dok se 2006. godine samo 1,6 posto kupaca novih automobila odlučilo upravo za bijeli automobil.

Broj vozila zelene boje porastao je za 25,7 posto, što je najveći porast svih boja, navodi VDA.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene