Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pridružili se SAD-u

Diplomatski bojkot: Ni australski političari neće na ZOI u Pekingu

Dronovi na otvaranju ZOI (Foto: Intel)
Dronovi na otvaranju ZOI (Foto: Intel) Foto: Intel
Dužnosnici australske vlade neće prisustvovati Zimskim olimpijskim igrama koje se iduće godine održavaju u Pekingu, objavio je premijer Scott Morrison.

Australija se time pridružuje SAD-u u diplomatskom bojkotu tog natjecanja.

Pročitajte i ovo Meso, ilustracija - 2 Preporuka antidopinške agencije Uoči najpoznatijeg sportskog događaja: Nijemci strahuju od mesa u Kini jer bi mogli biti pozitivni na - doping Koronavirus u Kini - 1 STRATEGIJA NULTE STOPE Zatvorili grad s 13 milijuna stanovnika: Jedna osoba iz svakog kućanstva može ići u nabavku svaki drugi dan

Morrison je rekao kako kineska vlada još nije učinila ništa kako bi odgovorila na upite koje je postavila Canberra, uključujući one o navodnom kršenju ljudskih prava.

"Stoga nije iznenađujuće da australski dužnosnici neće ići u Kinu na Igre. Australski sportaši će ići", rekao je premijer u Sydneyu.

SAD je bojkot Igara u Pekingu objavio u ponedjeljak, no i američki sportaši ići će u kinesku prijestolnicu.

Predsjednik Joe Biden izjavio je prošli mjesec da razmišlja o takvom diplomatskom bojkotu želeći na taj način istaknuti kritiku stanja ljudskih prava u Kini, uključujući i ono što Washington naziva "genocidom nad manjinskim muslimanima u zapadnoj kineskoj regiji Xinjiang".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene