Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upoznali se na Hvaru

Hrvoje i Srba otvorili srpsko-hrvatski restoran u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beograđanin Srba Veljić nije ni pomišljao da će mu jedno krstarenje Hrvatskim primorjem prije šest godina donijeti prijateljstvo koje će kasnije prijeći u poslovnu suradnju.

Na Hvaru je upoznao Hrvoja Horvata, tada kuhara u jednom restoranu u marini Palmižana, piše Blic. Nakon 11 godina rada na ovom otoku, Hrvoje je odlučio doći u Beograd i s prijateljem Srbom podijeliti zajednički san i ideje. Njih dvojica sada vode restoran na Senjaku iz kojeg se šire mirisi specijaliteta od morske ribe iz Jadrana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

'Prije šest godina iznajmili smo jahtu i otišli na Hvar. Slučajno smo od tri restorana izabrali baš Hrvojev. Od tada traje naše poznanstvo, a kasnije i prijateljstvo', objašnjava Srba Veljić. Kada se pojavila mogućnost da zajedno vode restoran, mladiću s Hvara se svidjela ova ideja i prihvatio je poziv da bude šef kuhinje.

>> Evo koja su zanimanja u Hrvatskoj najtraženija!

No, u početku mu u Beogradu nije bilo lako. 'Nisam bio opušten, bojao sam se da se nešto može dogoditi. Mislio sam da netko špijunira, na ulici nisam pričao. Ali Srba i njegovi prijatelji su mi pomogli da se opustim. Nikad nisam doživio neugodnost', ispričao je Hrvoje.

Kao šef kuhinje se veoma dobro snalazi u svom poslu. Velika podrška mu je djevojka Iva koja je također došla poslom u Beograd. 'U Beogradu volimo šetati Kalemegdanom, Topčiderskim parkom ili Košutnjakom, jesti smuđ. Ovo je veliki grad i pruža mnogo mogućnosti', kaže Hrvoje.

'Bilo mi je lakše da se prilagodim i jezikom i da umjesto mrkva kažem šargarepa ili umjesto tava da kažem tiganj. Tako se događa da gostima Hrvatima koji žive ovdje bude čudno kada ih ponudim supom umjesto juhom', kroz smijeh je ispričao Hrvoje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene