Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekanje kazne

Hoće li Pistorius u zatvor na deset godina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrički atletičar Oscar Pistorius trebao bi dobiti najmanje deset godina zatvora za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp na Valentinovo prošle godine, rekao je u petak državni tužitelj.

Sutkinja Thokozile Masipa zakazala je nastavak suđenja za utorak kada bi trebala izreći kaznu Pistoriusu i završiti suđenje koje je izazvalo globalnu pozornost.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

"Minimalna kazna koja bi zadovoljila društvo je deset godina zatvora", rekao je glavni tužitelj Gerrie Nel.

Sutkinja Masipa je prošloga mjeseca proglasila hendikepiranog Pistoriusa krivim za ubojstvo iz nehaja ustvrdivši da je Steenkamp ubio pogreškom pucajući kroz zatvorena vrata kupaonice u njihovoj kući.

Pistorius KRIV za ubojstvo iz nehaja, izricanje kazne čeka na slobodi!

Sutkinja je rekla da je Pistorius postupio nepromišljeno kada je ispalio četiri metka iz pištolja, ali da je pucao u uvjerenju da je unutra uljez.

Prema južnoafričkom zakonu, maksimalna kazna za ubojstvo iz nehaja je 15 godina zatvora, ali budući da Pistorius nije prije osuđivan postoji mogućnost da kazna bude samo uvjetna.

Najpoznatiji svjetski sportaš s tjelesnim hendikepom, poznat i kao Blade Runner, postao je prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene