Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hillary Clinton pozvala Busha da bojkotira otvorenje OI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senatorica Hillary Clinton pozvala je američkoga predsjednika George W Busha da ne nazoči svečanom otvaranju Olimpijskih igara u kolovozu u Pekingu zbog kršenja ljudskih prava u Kini i nermira u Tibetu.

S obzirom na događaje u Tibetu, kao i svakodnevna kršenja ljudskih prava u Kini naš predsjednik nipošto ne bi smio otići na otvaranje Olimpijskih igara. Dopuštam mogućnost da kineska vlada u sljedećih nekoliko mjeseci uvede pozitivne promjene, ne samo za Tibet, već i u njihovoj politici spram krovoprolića u Darfuru, no dok se to ne dogodi Bush bi morao odbiti poziv iz Kine, kazala je senatorica Clinton koja se sa Barackom Obamom bori za demokratsku nominaciju na sljedećim predsjedničkim izborima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ima izbore u vidu Suci najavili bojkot izbornog povjerenstva. Šef Vrhovnog suda: ''To je neprihvatljivo'' Slika nije dostupna U državnom zrakoplovu FOTOGRAFIJE KOJE SE RIJETKO VIDE: Ležerno druženje predsjednika

Istovremeno sa apelom Hillary Clinton, u San Franciscu su počeli veliki prosvjedi uoči dolaska olimpijske baklje, simbola olimpizma kojeg od upaljenja u drevnoj Olimpiji cijelim svijetom prate prosvjedi pobornika slobodnog Tibeta.

Trojica aktivista su se popela na poznati most Golden Gate i razvili veliku tibetansku zastavu i slogan "Sloboda Tibetu", dok je policija uhitila četvoro njihovih pomagača.

San Francisco je spreman učiniti sve da olimpijska baklja neometano prođe ulicama našeg grada, kazao je gradonačelnik San Francisca, dodajući da očekuje i pomoć saveznih snaga ukoliko prosvjednici postanu nasilni.

San Francisco je jedini američki grad koji će ugostiti olimpijsku baklju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene