Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se niz

Još jedna megakorporacija napušta Rusiju: "Jednostavno je nemoguće nastaviti poslovanje"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Svjetski poznati lanac trgovina odjećom "H&M" objavio je u ponedjeljak da napušta Rusiju i time se pridružio dugom popisu velikih korporacija koje su napustile rusko tržište.

Svjetski konglomerat trgovina odjećom "H&M" u ponedjeljak je objavio kako će polako, ali sigurno - napustiti Rusiju. Švedski div "H&M Grupa" bio je prisutan u Rusiji od 2009. Međutim, nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, tvrtka je privremeno u ožujku zaustavila sve operacije tamo.

Rusija je šesto najveće tržište za H&M Grupu, koja je početkom godine bila u procesu širenja poslovanja i otvaranja novih dućana. No, situacija se brzo promijenila. "Nakon pomnog razmatranja situacije zaključili smo da je nemoguće nastaviti poslovanje u Rusiji s obzirom na trenutačno stanje", rekla je izvršna direktorica H&M Grupe Helena Helmersson, piše Kaohooninternational.

Pročitajte i ovo Rusija, Moskva zabilježili gubitke Poznati svjetski brend zatvara svoje restorane u Rusiji: "Nastavak poslovanja nije održiv"

"Vrlo smo tužni zbog utjecaja koji će ovo imati na naše kolege, kojima smo vrlo zahvalni na svom uloženom trudu i požrtvovnosti. Također, zahvaljujemo svim kupcima koji su nam bili vjerni kroz godine", dodala je. Kako bi uspjeli prodati preostale proizvode, dućani će se otvoriti na neko vrijeme prije nego što ih zatvore zauvijek. Procijenjeni trošak zatvaranja za Šveđane iznosi 191 milijun američkih dolara.

H&M Grupa ovime je postala samo jedna u nizu svjetskih konglomerata i korporacija koje su odlučile napustiti rusko tržište. Popis koji sadrži više od sto kompanija uključuje McDonald's, Pepsi, Coca-Colu, AirBnB, Adidas, Amazon... Sve ove korporacije, ali i brojne druge, zaključile su da im je nemoguće poslovati u Rusiji u sadašnjoj geopolitičkoj klimi.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene