Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novinari lakše ozlijeđeni

Gradonačelnik Podgorice fizički napao novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, njegov sin Miljan i njihov vozač Dragan Radonjić fizički su, u noći između srijede i četvrtka, napali urednika i fotoreportera utjecajnog neovisnog dnevnog lista Vijesti Mihaila Jovovića i Borisa Pejovića dok su bili na radnom zadatku.

Gradonačelnikov sin Miljan, prema izjavama novinara, u tom napadu koristio se i pištoljem. Novinari su lakše ozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena im je u klinici u Podgorici. Kako navode podgorički elektronski mediji, napadači su u policiji priznali napad na novinare. Ministar unutarnjih poslova Ivan Brajović kazao je da je policija profesionalno postupila i ispitala aktere ovog incidenta, ne najavljujući daljnje korake koje će poduzeti.

Pročitajte i ovo Ilustracija dječaka vratio u život Užas u Podgorici: Žena s djetetom u naručju skočila u rijeku, bebu spasio švedski parlamentarac Ilustracija u Podgorici Palicama pretukli tinejdžera zbog majice nogometnog kluba: Jednom nasilniku otac radi u policiji

Taj događaj izazvao je reakcije cijele medijske zajednice Crne Gore, civilnog sektora i većine političkih stranaka. Dnevnik Vijesti podnio je krivičnu prijavu protiv trojice napadača. 'U normalnoj zemlji poslije ovakvih događaja daju ostavke ne samo sudionici nasilja, već i resorni ministri', ocijenjeno je u priopćenju koje su potpisali čelnici ove medijske tvrtke.

Oni su naveli da je gradonačelnik Podgorice samo pokazao kako se u Crnoj Gori vlast obračunava sa medijima. 'Ovaj događaj svjedoči o ambijentu koji je stvoren u zemlji u kojoj je nasilje konstanta, a strah poluga kojom se vlada', navodi se u priopćenju. Napad su osudili i predstavnici civilnih udruga, te oporbene stranke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene