Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inflacija čini svoje

Kupci ostali šokirani postupkom supermarketa: "Jesmo li stvarno do ovoga došli?"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Zbog rasta cijena sve su češće krađe u supermarketima u Velikoj Britaniji, pa sada zaključavaju čak i najobičnije namirnice, kao što su meso, riba i hrana za bebe.

Zbog rasta cijena u supermarketima u Velikoj Britaniji sve su češće postale sitne krađe, a vlasnici su tom problemu doskočili zaključavanjem običnih namirnica.

Država prolazi kroz gospodarsku krizu, zbog koje sve manje građana uspijeva voditi dostojanstveni život, žale se radnici. Inflacija je u prosincu dosegnula rekordnih 14,7 posto. 

"Bogati se bogate, siromašni se zatvaraju", napisala je jedna korisnica Twittera uz fotografiju hrane za bebe u prahu u svojem lokalnom supermarketu. "Kako da roditelji ili skrbnici na minimalnoj plaći sebi uspiju priuštiti makar hranu ili pelene za svoju djecu?" zapitala se Britanka.

Pročitajte i ovo Štrajk radnika britanskih željeznica Novi val Zima nezadovoljstva: Europsku zemlju tresu najveći radnički nemiri u zadnjih 40 godina

Za razliku od luksuznih artikala, koji su se ranije zaključavali jer su se lako mogli prodati na crnom tržištu, ili skupocjenog alkohola, koji ljudi tradicionalno najviše kradu, sada se zaključava sve - od mesa i ribe do jaja. 

Građani su bijesni zbog ove simbolike. "Jesmo li stvarno do ovoga došli? Meso pod lokotom?"

Ne samo da se pojedinačni komadi skupljeg mesa drže zaključanima već sada cijeli hladnjaci stoje pod ključem. Građane se natpisom upozorava da zamole prodavača na blagajni da im izvadi komad mesa ili salame ako ga požele kupiti. U protivnom, kažu prodavačice, meso nestane do kraja smjene mimo blagajne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene