Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow dao ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow objavio je u petak da će povući s dužnosti 14. rujna, kao još jedan odbliskih suradnika Georgea W. Busha koji odlazi prije isteka njegova drugog predsjedničkog mandata.

Snow, koji se od ožujka bori s recidivom raka debelog crijeva, već je ranije najavio da neće ostati do kraja Busheva mandata zbog financijskih razloga. Objasnio je da su mu od prelaska s TV Fox News u Bijelu kuću u travnju 2006. prihodi značajno opali, te da se zbog toga vraća u privatni sektor.

Pročitajte i ovo Mohamad Štajeh Rat u Gazi Palestinski premijer podnio ostavku: "To ima smisla samo u kontekstu dogovora za sljedeću fazu" Demostracije protiv Katalin Novák - 1 Orban ostao bez suradnice Mađarska predsjednica podnijela ostavku: Iza odluke stoji skandal povezan s pedofilom

Snow kao glasnogovornik Bijele kuće zarađuje 168.000 dolara godišnje, dok kao novinar i držeći govore može zaraditi daleko više.

Snowa, trećeg Busheva glasnogovornika u proteklih šest godina, naslijedit će dosadašnja zamjenica Dana Perino.

Govoreći na konferenciji za novinare o odlasku Tonya Snowa,
predsjednik Bush ga je opisao kao pametnog, sposobnog i duhovitog, te pohvalio njegovu hrabrost u borbi s rakom.

Bush je također ocijenio da je njegova nasljednica Dana Perino i te kako kadra komunicirati s javnosti SAD i nositi se s novinarskim zborom Bijele kuće.

Objava odlaska Snowa podudarila se s posljednjim radnim danim u Bijeloj kući Busheva savjetnika i političkog stratega Karla Rovea.

Prije njega Bijelu kuću su ove godine napustili savjetnik Dan
Bartlett, pravna savjetnica Harriet Miers, direktor proračuna Rob
Portman, politička direkotrica Sara Taylor te zamjenici savjetnika za nacionalnu sigurnost J.D. Crouch i Meghan O'Sullivan.

Prema navodima iz američkog tiska, blagdan Dana rada 3. rujna
neslužbeno je određen kao krajnji rok za odlazak najviših dužnosnika administracije, koji ne namjeravaju ostati uz Busha do isteka mandata, krajem iduće godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene