Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

PRIČA JE MALO DRUGAČIJA

Geolog žestoko popljuvao Vučićevu izjavu o nalazištu zlata: "Najblaže rečeno, to je diletantsko"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Afp
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ovih se dana u obraćanju javnosti pohvalio kako je u Srbiji pronađeno novo nalazište zlata, koje je među sto najvećih u svijetu, ali da ne želi otkriti lokaciju jer bi odmah svi tamo došli.

Geolog i član Nacionalne ekološke asocijacije Branislav Božović komentirao je Vučićevu izjavu o nalazištu zlata te je poprilično iskritizirao. On naglašava da bi to nalazište moglo biti isključivo na prostoru Homoljskih planina, gdje su pojave zlata otkrivene još u 19. stoljeću.

"Predsjednikova topla voda i senzacionalno priopćenje da je otkriveno nalazište zlata koje će nas lansirati u blagostanje za geološke stručnjake odavno je poznata činjenica", tvrdi ovaj geolog.

"Zona Homoljskih planina je naša najveća zona nalazišta zlata dosad i nema govora da je pronađeno na nekom drugom mjestu. Kada predsjednik kaže da je pronađeno novo nalazište i tajnovit je u tome, građani mogu misliti da je kod nekog grada, primjerice, Beograda ili Šapca. Ne, to može isključivo biti u Homolju", rekao je pa dodao da to nije novo nalazište, već dio iste rudne mase koja se nalazi ispod planinskog kompleksa, piše Nova.rs.

Isto tako, naglasio je da do otvaranja rudnika mogu proći desetljeća.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić OD KOSOVA DO RUDNIKA Vučić: ''Našli smo još zlata, ali da ne govorim gdje - sjatit će se svi, znamo nas dvoje gdje je to''

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić OBRATIO SE JAVNOSTI Vučić poručio da Srbiji prijete teške posljedice ako ne prihvati plan za Kosovo

"Izjave predsjednika i njegova obećanja narodu da smo mi sve bogatiji i da je svaki dan neko novo bogatstvo najblaže su rečeno diletantske. Nije to bogatstvo za sad i odmah. Ako se suvremenim metodama istraživanja i ustanovi da su pojave rude zlata velike, do otvaranja rudnika mogu proći desetljeća. Imamo obećanja da će se naša nalazišta pretvoriti u zlatnu groznicu Amerike, takav je ton predsjednika, a naš narod koji se u to ne razumije stvari promatra jednostavno i pretpostavlja da će jednog dana svi krenuti vaditi zlato, kako tko bude htio. U svemu tome nitko ne govori i ne razmišlja o budućnosti", upozorava geolog Božović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene