Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađa zbog podmornica

Velika svađa svjetskih sila - Francuska najavila povlačenje veleposlanika iz SAD-a i Australije: "Ovo je golema pogreška, nož u leđa"

Aktualno Galerija Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 2 Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 3 Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 3 Foto: DNEVNIK.hr Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 1 Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 4 Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 5 Galerija 1/5 >>
Francuska je najavila povlačenje veleposlanika iz SAD-a i Australije nakon što su Australci preokrenuli dogovor i umjesto njihovih, kupili američke podmornice te ih tako oštetili za desetak milijardi dolara.

Velika svađa svjetskih sila zbog podmornica. Francuska je povukla svoje veleposlanike iz Australije i Sjedinjenih Američkih Država, nakon što se ispostavilo da će Australci otkazati kupovinu francuskih podmornica zato što će kupiti podmornice SAD-a i Velike Britanije.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Osim što ostaju bez desetaka milijardi dolara, Francuzi su ovaj postupak nazvali brutalnim ''nožem u leđa'' dojučerašnjih saveznika.

"Još uvijek imam povjerenja u francusko-australsku, australsko-francusku suradnju. Mislim da je ovo bila golema pogreška. Jako, jako loše postupanje s partnerstvom, jer to nije bio ugovor, to je bilo partnerstvo.

Partnerstvo povjerenja koje bi se trebalo temeljiti na povjerenju, obostranom razumijevanju i partnerstvo temeljeno na iskrenosti'', zaključio je u obraćanju medijima francuski veleposlanik u Australiji Jean-Pierre Thebault.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene