Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krale nakit i gotovinu

Dvije djevojčice iz Srbije osumnjičene za stotine krađa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francusko pravosuđe pokrenulo je postupak protiv dviju djevojaka 'koje kažu da su iz Srbije', pod sumnjom da su počinile više stotina krađa na sjeveru Francuske, doznaje se od više izvora.

Po prvim rezultatima istrage, malodobnice, kojima je petnaestak godina, žive u šatorskom naselju u Seine-Saint-Denisu, u pariškom predgrađu, a krale su nakit i gotovinu.

U srijedu su izvedene pred sud koji je istog dana pokrenuo istragu zbog provalnih krađa, rekao je državni odvjetnik u Cambraiju Jerome Marilly.

'Istraga obuhvaća više stotina provalnih krađa počinjenih u četiri godine', rekao je izvor blizak istrazi za agenciju France Presse.

Djevojke su pred istražiteljima priznale da su počinile stotine krađa u okolici Lillea, rekao je Marilly.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

>>Srbija: Zbog krađe dijela tračnica ne voze vlakovi za Mađarsku

Znale su počiniti i 'desetak krađa na dan', kazao je državni odvjetnik koji je pak naveo da je riječ o dvogodišnjem razdoblju.

Čini se da pripadaju 'organiziranoj profesionalnoj mreži jer je ustanovljeno da su ih odrasle osobe ostavljale na određenim mjestima radi krađe', dodao je.

'Problem je što neprestano mijenjaju iskaz', istaknuo je Marilly.

Puštene su na slobodu, ali su pod sudskim nadzorom i ne smiju napustiti francuski teritorij te se svakog tjedna moraju javljati u najbližu policijsku postaju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene