Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li ove fotografije probuditi Europu?

PRIZOR KOJI KIDA DUŠU More izbacilo tijelo mališana, svijet u apsolutnom šoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi prikazali stvarnost i kako bi nadležni, kao i ostatak svijeta vidjeli što se zapravo događa i do čega dovodi nemogućnost dogovora i nepronalazak rješenja za migransku krizu, brojni svjetski mediji odlučili su objaviti ovu fotografiju.

Egejsko je more na obalu kod truskog grada Bodruma izbacilo tijela utopljenih među kojima su i tijela malene djece. Fotografije koje kidaju dušu i prikazuju realno stanje u svijetu po pitanju migranata, obilaze svijet u nadi da će se nešto promijeniti.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Migranti u Grčkoj Nasilje na granici Horor u Grčkoj - Ljude love kao trofeje: "Organizirajte se i uhvatite ih! Planine su ih pune"

Obitelj koja je odlučila iz ratom zahvaćene Sirije kranutu na opasan put u Europu kako bi nastavili živjeti mirno, nije uspjela u svom naumu. Živ je na kopno stigao tek otac obitelji, dok su majka i dvojica njihovih sinova izgubili u bitci s morem.

Kako bi prikazali stvarnost i kako bi nadležni, kao i ostatak svijeta vidjeli što se zapravo događa i do čega dovodi nemogućnost dogovora i nepronalazak riješenja za migransku krizu, brojni svjetski mediji odlučili su objaviti ovu fotografiju.

U Njemačku u kolovozu ušlo više od 100.000 tražitelja azila

Fotografija koja prikazuje prizor gdje je more na obalu izbacilo tijelo malenog dječaka iz Sirije, fotografija koja je obišla svijet još je jednom sve podsjetila na mukotrpan i neizvjestan put na kojeg se izbjeglice odlučuju kako bi pobjegli od rata te kako bi negdje u Eropi prinašli mjesto za sebe i svoju obitelj.

Osim dječaka utopilo se još 11 izbjeglica koji su pokušavali doći do grčkog otoka Kosa. Oni su bili na pretrpanom brodu koji se prevrnuo. Osim trogodišnjeg Aylana preminuli su i njegov petogodišnji brat Galip i 35-godišnja majka, a otac je uspio živ stići do kopna, piše The independent.

Od 12 preminulih petero je djece. Vrijeme je da Europa napokon počne reagirati, kao i svi mi koji pred ovakvim scenama ne smijemo okretati glavu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene