Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navijačka gesta

FOTO Zamislite ovo na našim ili europskim stadionima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamislite da se na tribinama hrvatskih stadiona, tijekom utakmice prvenstva dogodi da navijači razviju boje LGBT zajednice u znak poštovanja prema Međunarodnom danu borbe protiv homofobije. Mnogi će reći, teško i ne samo na našim stadionima, već i u Europi.

Upravo takvu gestu priredili su navijači nogometnog kluba Portland Timbers, koji su tijekom nogometne utakmice istaknuli boje LGBT zajednice i razvili transparente s natpisima 'Ponos, a ne predrasude' i 'Nogometom protiv homofobije', prenosi USA Today.

Pročitajte i ovo Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 1 Promocija u Splitu Važan dokument za ljudska prava: ''Važno je da su LGBT osobe dobrodošle'' Slika nije dostupna Homofobija i dalje rasprostranjena Sve manje država zabranjuje istospolne brakove

>> Prosvjednici Odboru OI: 'Dozvoljavate homofobiju!'

No, ono što je okej za američke stadione, na europskim bi vjerojatno izazvalo neviđene nerede. Ipak pogledajte kako su navijači iz Portlanda priredili koreografiju ususret Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, koji je bio 17. svibnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene