Obavijesti Video Pretražite Navigacija
World Press Foto

FOTO: Ovo je najbolja fotografija 2009. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski fotograf-slobodnjak, osvojio je prvo mjesto na dodjeli nagrada u natjecanju World Press Foto. Njegova fotografija pokazuje Iranku kako viče u protestu na rezultate izbora u toj zemlji, s krova jedne Teheranske zgrade.

Prema mišljenju sudačkog žirija, fotograf Pietro Masturzo uspio je fotoaparatom uhvatiti napetost i emocije trenutka, u vrijeme kad su prosvjednici u Iranu prikupljali snagu za prosvjede. Fotografiju je prikazala i talijanska televizija RAI, a objavljena je i u časopisu Loop.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Slika nije dostupna Tri od pet Mercedes-Benz dominirao izborom za Svjetski automobil godine

'Ne mogu vjerovati. Nikad ne bih pomislio kako slobodnjak može dobiti tu nagradu', rekao je u telefonskom razgovoru za AP razdragani Masturzo. Sudački žiri, pokazao je da ipak može, a predsjednik žirija Ayperi Karabuda Ecer, istaknuo je kako 'fotografija pokazuje početak nečega, početak velike priče. Ona vas pogađa vizualno i emotivno, a mene je odmah osvojila'.

Posebnu nagradu žiri je dodijelio i potresnoj amaterskoj snimci, objavljenoj na internetskim stranicama, koja prikazuje djevojku Nedu Agu-Soltan, kako krvari ranjena hicem u grudi i umire.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene