Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi s Rusijom

Europa zabrinuta zbog Navaljnova zdravstvenog stanja, ali i napetosti između Rusije i Ukrajine: "Situacija je vrlo opasna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
EU je zatražio u ponedjeljak od Rusije da se oporbenom aktivistu Alekseju Navaljnom pruži odgovarajuća liječnička skrb te izrazio zabrinutost zbog napetosti između Rusije i Ukrajine, izjavio je visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

"Držimo ruske vlasti odgovornima za Navaljnovo zdravstveno stanje", izjavio je Josep Borrell uoči videosastanka ministara vanjskih poslova država članica EU-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika odmazda Hakeri udarili na Rusiju zbog Navaljnog: "Imamo više stotina tisuća podataka" Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke

Navaljni je 31. ožujka prestao uzimati hranu prosvjedujući protiv loših uvjeta u zatvoru. Navaljni, koji se žali da ima herniju diska, optužuje zatvorske vlasti da mu uskraćuju pristup liječniku i lijekovima.

Borrell je također izrazio zabrinutost zbog jačanja napetosti na granici Rusije s Ukrajinom, gdje Moskva gomila vojne snage.

"Situacija je vrlo opasna", rekao je Borrrell.

Ministri država članica EU-a imat će prigodu tijekom sastanka u ponedjeljak za razmjenu mišljenja s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitrom Kulebom.

"Odnosi s Rusijom se ne poboljšavaju, nego naprotiv, raste napetost u raznim područjima", rekao je Borrell.

Ministri EU-a pokušat će dogovoriti zajednički pristup prema Rusiji, ali se zasad ne predviđaju nove sankcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene