Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"E-pakao"

Erin Brokovich u borbi protiv farmaceutskog diva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samohranu majku u holivudskom hitu prema istinitom događaju igrala je Julia Roberts. Erin Brokovich sada se okomila na farmaceutskog diva.

Bila je samohrana majka koja je pobijedila u borbi s korporativnom Amerikom. Julia Roberts igrala ju je u holivudskoj veziji njezinog života. Ona je Erin Brokovich i sada ima novu metu - farmaceutskog diva Bayer.

Pročitajte i ovo Ilustracija visoki dužnosnici tvrde Žestoke borbe na istoku Ukrajine: Položaji obiju strana mijenjaju se i nekoliko puta dnevno Justyna Wydrzynska Opasan presedan Sud osudio aktivistkinju za pomaganje pri pobačaju: Poslala je ženi tablete za prekid trudnoće

Radi na podizanju svijesti o, prema njenom mišljenju, opasnoj metodi trajne kontracepcije Essure. Riječ je o brzoj, nekirurškoj i trajnoj metodi sterilizacija žena. U jajovod se umeće mala zavojnica koja blokira dolazak sperme. Metoda je hvaljena kao pristupačna i manje invazivna od alternativnih kirurških postupaka, piše BBC.

Međutim, Brokovich se priključila rastućoj skupini žena koje postupak dovode u pitanje tvrdeći da je Bayerov proizvod ozlijedio tisuće žena.

Hrvatski proizvođači lijekova i medicinskih proizvoda na koljenima?

Iz Bayera poručuju da suosjećaju s patnjom svake žene, ali tvrde da je znanstveno dokazno kako je njihov proizvod siguran i učinkovit. Dodaju kako je 750 tisuća žena diljem svijeta obavilo postupak, većinom bez prigovora.

Iz američke Agencije za hranu i lijekove poručuju kako je riječ o jedinom ovakvom postupku dozvoljenom u SAD-u i ako se obavi ispravno učinkovit je u 99,83 posto slučajeva. Većina žena koja obavi postupak samo 45 minuta kasnije može kući, a normalnim aktivnostima može se vratiti u roku jednog do dva dana, tvrde.

Farmaceutska afera: Mito iz Novartisa primali i Hrvati?

Metoda je u SAD-u odobrena u studenom 2002. godine, a do 25. listopada 2013. u Agenciji su zaprimili 943 izvješća o štetnim događajima povezanim s Essureom, uglavnom su se odnosila na bolove (606 pritužbi).

Također, liječnici nisu dužni prijaviti pritužbe, a mnoge žene tvrde da nisu znale kome problem prijaviti.

Facebook grupa Essure Problems ima preko 8000 članova koji su metodi dali naziv E-pakao i žale se na bolove i krvarenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene