Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izazvao potpunu pomutnju

Erdogana u Sarajevu dočekali poput zvijezde, a on spojio poslovno s privatnim: Pogledajte što su poručili oduševljeni građani

Aktualno Galerija Turski predsjednik Erdogan u BiH - 6 Turski predsjednik Erdogan u BiH - 6 Foto: DNEVNIK.hr Turski predsjednik Erdogan u BiH - 5 Turski predsjednik Erdogan u BiH - 5 Foto: DNEVNIK.hr Turski predsjednik Erdogan u BiH - 4 Turski predsjednik Erdogan u BiH - 4 Foto: DNEVNIK.hr Turski predsjednik Erdogan u BiH - 3 Turski predsjednik Erdogan u BiH - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Turski predsjednik Erdogan u BiH - 2 Galerija 1/6 >>
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, na Baščaršiji je dočekan poput prave rock zvijezde. Rijeke ljudi s njim su se željele fotografirati, a on je u Sarajevu poslovno odlučio spojiti s privatnim. Nazočio je vjenčanju kćeri Bakira Izetbegovića na kojem je bio kum.

Na Baščaršiji se danas tražilo mjesto više. Svi su željeli vidjeti i pozdraviti turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Oni najsretniji s njim su se fotografirali. Jer Erdogan je u Bosni i Hercegovini - prava zvijezda. "Najjdraži čovjek na svijetu. Eto kratko. Zato što je takav kakav je", "Jako dobar vođa i prije svega jako dobar čovjek", "Nalazimo se zbog ovog istorijskog događaja, zadovoljstvo i čast je biti danas u centru svijeta - u Sarajevu", neke su od izjava oduševljenih građana.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Turski je predsjednik kod susjeda izazvao potpunu pomutnju. Zbog njegova dolaska omekšao je i Milorad Dodik. Više od mjesec dana bojkotira rad predsjedništva zbog zakona o zabrani negiranja genocida. Na zajedničkom sastanku, zbog turskog predsjednika, ovog se puta pojavio.

Teme sastanka su suradnja Turske i Bosne i Hercegovine te zajednički projekti poput gradnje autoceste Sarajevo - Beograd.

Erdogan je u Sarajevo stigao u društvu supruge. Ranije tijekom dana obišao je grob Alije Izetbegovića, a potom svečano otvorio obnovljenu Baščaršijsku džamiju.

A uz službeni program, spojio je i privatni. Nazočio je vjenčanju kćeri Bakira Izetbegovića - Jasmine. Erdogan je, naime, bio mladenkin vjenčani kum. Nakon sadržajnog posjeta Bosni i Hercegovini, odlazi u Crnu Goru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene