Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detonacija u ruci

Eksplozija u tvornici oružja u susjedstvu: Teško ozlijeđena djelatnica, druga u šoku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedna djelatnica tvornice oružja u Valjevu u Srbiji teže je ozlijeđena, a druga lakše u eksploziji detonatora u ponedjeljak.

Do eksplozije je došlo u tvornici oružja Krušik u Valjevu. Djelatnica pogona na kojemu se rade detonatori teško je ozlijeđena.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

40-godišnjoj djelatnici je u ruci eksplodirala takozvana kapisla odnosno detonator, upaljač koji na udar pali barut u metku ili patroni vatrenog oružja te u eksplozivnim punjenjima.

Ona je s težim ozljedama najprije prevezena u bolnicu u Valjevu gdje su joj sanirane ozljede na obje ruke, potom je upućena na Očnu kliniku u Beogradu zbog opekotina na licu i očima.

Druga, 30-godišnja djelatnica koja se nalazila pored nje u trenutku eksplozije je u stanju šoka. Ona je pregledana u valjevskoj bolnici i nakon pregleda puštena kući.

Srpsko Ministarstvo obrane potvrdilo je ovu informaciju, prenosi RTS.

"Jedna djelatnica je ozlijeđena u pogonu za detonatore tvrtke Krušik u Valjevu jutros u 7:05. Ona je nanosila lak na gornji sloj detonatora koji se nalazio u transportnoj traci na radnom stolu. Došlo do aktiviranja kapisle i detonacije", priopćili su.

Na mjestu događaja provodi se istraga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene