Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećen turistički autobus

Eksplozija u Egiptu kod piramida: Ozlijeđeno najmanje 17 osoba, većina su strani turisti

Eksplozija u Egiptu (Foto: AFP)
Eksplozija u Egiptu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Eksplozija u Egiptu (Foto: AFP) Eksplozija u Egiptu (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Eksplozija u Egiptu (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
U blizini egipatskih piramida dogodila se eksplozija. Kako javljaju agencije, stradao je turistički autobus u kojem su bili većinom strani turisti.

Najmanje je 17 osoba ozlijeđeno u eksploziji u blizini piramida u Gizi. Većina su strani turisti iz Južne Afrike, javlja AP.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

Eksplozijom je targetiran autobus koji je prevozio 25 turista iz Južne Afrike. Ozlijeđeni su prevezeni u obližnju bolnicu.

Agencija Reuterers navodi da je ozlijeđeno najmanje 12 osoba te da su im to potvrdila dva sigurnosna izvora.

Za sada još nitko nije preuzeo odgovornost.

Među turistima, navodi jedan od izvora, su državljani Južne Afrike. Za sada nema izvještaja o mrtvima. Svjedok Mohamed el-Mandoug rekao je da je čuo vrlo glasnu eksploziju dok je sjedio u automobilu u koloni vozila na cesti u blizini događaja.

Na fotografijama koje korisnici objavljuju na društvenim mrežama vidi se kako su na autobusu razbijena stakla te zidić uz cestu koji je također pretrpio oštećenja pa se na njemu vidi veća rupa.

Podsjetimo, u prosincu su u eksploziji bombe uz cestu poginula tri vijetnamska turista i egipatski vodič, a ozlijeđeno je najmanje deset osoba. Eksplozija se također dogodila u blizini piramida u Gizi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene