Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LGBT SIMBOL

Egipat: Uhićenja zbog zastave duginih boja na rock-koncertu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatska policija uhitila je u ponedjeljak sedam osoba nakon što je na jednom rock-koncertu podignuta zastava duginih boja, u rijetkom javnom iskazu podrške LGBT populaciji u toj konzervativnoj muslimanskoj zemlji, doznaje se od egipatskih sigurnosnih izvora.

Sigurnosni izvori rekli su da su sedmorica uhićena zbog "promicanja seksualnih devijacija", što je u Egiptu eufemizam za homoseksualnost, nakon što su ih kamere snimile kako podižu duginu zastavu na koncertu grupe Mashrou 'Leila, popularnog libanonskog alternativnog rock-benda, čiji je pjevač deklarirani homoseksualac.

Pročitajte i ovo Nedaleko Zagreba otkriveno skladište s nekoliko tona ilegalnog duhana - 4 uhićena dvojica FOTO Kod Zagreba otkriveno skladište s gotovo osam tona ilegalnog duhana Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj

Egipatski državni odvjetnik Nabil Sadek naložio je Tužilaštvu za državnu sigurnost da odmah istraži incident, izvijestila je državna tiskovna agencija MENA. Sadek još nije objavio odluku hoće li biti podignute optužbe i pokrenut sudski postupak.

Iako homoseksualnost u Egiptu nije službeno zabranjena, u tom konzervativnom društvu diskriminacija homoseksualne populacije uobičajena je – homoseksualci su često uhićivani i optuživani za razvrat, nemoral ili bogohuljenje.

Najveći pritisak na homoseksualce u Egiptu dogodio se 2001. godine, kada je policija upala na ploveći diskoklub koji se zvao "Queen Boat", nakon čega su osuđena 52 homoseksualca, što je izazvalo kritike brojnih skupina za ljudska prava i vlada zapadnih zemalja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene