Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanska vlada bez komentara

Dvojica Japanaca uhićeni zbog preprodaje droge u Sj. Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejske vlasti uhitile su dvojicu Japanaca dok su botravili u industrijskoj zoni u Sjevernoj Koreji, a pretpostavlja se da je razlog uhićenja sumnja u trgovinu drogom, objavili su japanski mediji pozivajući se na diplomatske izvore.

Vlasti Sjeverne Koreje, koja nema diplomatske odnose s Japanom, najprije su uhitile trojicu Japanaca ali je jedan u međuvremenu pušten, objavio je na svojoj internetskoj stranici japanski list Asahi. Glasnogovornik japanske vlade Yukio Edano izjavio je da je o uhićenjima saznao iz medija i odbio je komentirati te informacije.

'Zbog naravi toga pitanja, ne bih želio komentirati', izjavio je na redovitoj tiskovnoj konferenciji. Osobe bliske uhićenima, zaposlenici na održavanju strojeva u poslovnoj zoni Rason, dobili su poziv da plate jamčevinu, objavili su japanski mediji. Japan tvrdi da je Sjeverna Koreja glavni izvor opojnih droga na japanskom tržištu. Sjeverna Koreja objavila je 2009. da je pustila na slobodu Japanca osuđena na više od pet godina zbog pokušaja krijumčarenja opojnih sredstava. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene