Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postala viralna

Fotografija koja je iznenadila Ameriku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iznenadila je Amerikance i predstavlja najbolji primjer suosjećanja koje će narodu biti potrebno da bi opstao.

Posljednjih dana iz Fergusona su stizale uglavnom fotografije sukoba, brutalnosti, suzavaca, palica i krvi.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Slika nije dostupna Tuga u Saint Louisu Posljednje zbogom Michaelu Brownu: Okupilo se tisuće ljudi

No, jedna od posljednjih objavljenih fotografija po prvi je put od ubojstva crnog tinejdžera Michaela Browna početkom kolovoza - drugačija. Iznenadila je Amerikance i predstavlja najbolji primjer suosjećanja koje će narodu biti potrebno da bi opstao, piše news.com.au.

Fotograf Johnny Nguyen autor je fotografije snimljene 25. studenog, dan nakon što je porta odlučila ne podizati optužnicu protiv bijelog policajca Darrena Wilsona koji je u kolovozu u Fergusonu ubio crnog tinejdžera.

Policajac koji je ubio crnog tinejdžera podnio ostavku

Devonte Hart (12) stajao je blizu policijskih barikada u ruci držeći znak na kojem je pisalo 'Free Hugs' (besplatni zagrljaji). Njegovu ponudu prihvatio je policijski narednik Bret Barnum.

Denovnteove mame, Sarah i Jennifer Hart emocionalni susret opisale su u objavi na Facebooku.

'Iz očiju su mu tekle suze koje su natapale njegov džemper. Gledao ih je ne znajući kako će reagirati. Nakon nekog vremena jedan od policajaca mu je prišao i pružio svoju ruku. Njihova interakcija u početku je bila neugodna. Bilo je općenitih pitanja o njegovom omiljenom predmetu i o tome što voli raditi ljeti, ali jedino koje je bilo važno pogađa ravno u srce. Pitao je Devontea zašto plače. Njegov odgovor o zabrinutosti u pogledu razine brutalnosti policije prema crnoj djeci naletio je na neočekivano i prema Devonteu naizgled iskreno 'Da, znam. Žao mi je, žao mi je'. Policajac ga je zatim pitao može li dobiti jedan od zagrljaja', piše na Facebooku.

A zagljaj je uskoro vidio cijeli svijet. I iako možda neće promijeniti dinamiku predstojećih sukoba između policije i prosvjednika, snažan je poticaj na promjenu. Nadaju se mnogi, prvi od mnogih zagrljaja koji će doći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene