Obavijesti Video Pretražite Navigacija
putnici spašeni

VIDEO Dramatično spašavanje na moru: Nevrijeme prevrnulo superjahtu, potonula pred očima spasioca

Potonula jahta u Italji
Potonula jahta u Italji Foto: twitter/SkyNews
Superjahta dugačka 40 metara potonula je uslijed nevremena uz talijansku obalu, a obalna straža uspjela je spasiti svih devet putnika.

Talijanska obalna straža spasila je devetero ljudi s jahte koja je potonula u Sredozemnom moru uz južnu talijansku obalu.

Vlasti lučkog grada Crotonea u talijanskoj regiji Kalabriji primili su poziv u pomoć s 40-metarske superjahte koja se našla usred jakog nevremena i nije se mogla vratiti na obalu.

Pročitajte i ovo Spašavanje migranata, ilustracija vozili se prema italiji Brod s migrantima prevrnuo se i potonuo nedaleko od Grčke: Za desecima se još uvijek traga

Pročitajte i ovo Spašavanje Francuza Prevezen u bolnicu Francuz ostao 16 sati zarobljen u prevrnutoj jedrilici: "Njegovo preživljavanje bilo je na granici nemogućeg"

U spašavanje su krenuli talijanski i obližnji rumunjski patrolni brod, no spašavanje je bilo otežano zbog jakog nevremena, a kad su stigli, jahta je već bila nagnuta na bok i ubrzo je u potpunosti potonula.

Talijanska obalna straža objavila je snimku potonuća jahte, s koje su uspjeli spasiti sva četiri putnika i pet članova posade.

 

 

Uzrok nesreće nije poznat, a istraga je u tijeku. Jahta pod imenom "M/Y Sage" izgrađena je 2007. godine, a plovila je pod zastavom Kajmanskog otočja, priopćila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene