Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više ne postoji

Dovršeno rušenje Bin Ladenova doma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dom vođe Al Kaide Osame bin Ladena, u kojem je bivši čelnik te terorističke mreže ubijen nakon najvećeg lova na čovjeka u novijoj povijesti, više ne postoji.

Pakistanske snage sigurnosti u nedjelju su dovršile rušenje Bin Ladenova kompleksa, uništivši time i simbol poniženja pakistanske vojske koje je obilježilo jedno od najsloženijih razdoblja u odnosima SAD-a i Pakistana.

'Proces uništenja kompleksa započet u subotu navečer dovršen je u nedjelju navečer', rekao je viši dužnosnik u Abbottabadu koji je tražio da ostane neimenovan jer nije ovlašten razgvoarati s medijima.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj hoće li se vratiti? FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora Rušenje kuće u Markuševcu u markuševcu VIDEO Bageri u akciji - ruši se prva kuća oštećena u potresu: "Mislili smo da ćemo mi biti usko grlo, ali..."

>>Otkriveno: Obama s golfa stigao na prijenos uživo ubojstva bin Ladena

'Cijela struktura zgrade je sravnjena sa zemljom. Bilo je potrebno neko vrijeme jer je proces rušenja i uklanjanja ruševina tekao istovremeno', Nije jasno zašto su se pakistanske vlasti odlučile srušiti kompleks.

Stanovnici su se žalili na sigurnosne mjere uvedne nakon ubojstva Bin Ladena i mnogi su rekli da je bolje ukloniti zgradu i pustiti ljude da nastave svoje živote. Bin Ladena su 2. svibnja 2011. godine u kući u Abbottabadu ubili pripadnici specijalnih postrojbi vojske SAD-a u noćnom napadu koji je razljutio pakistanske vlasti jer o njemu nisu bile obaviještene. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene