Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzni milijarder

REAKCIJA NA MASAKR Trump zaključio kako je zadovoljan što je bio u pravu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump, kandidat Republikanske stranke za američke predsjedničke izbore, rekao je u ponedjeljak da je zadovoljan što je bio u pravu oko islamske radikalizacije, nakon najgore pucnjave u povijesti SAD-a u kojoj je na Floridi poginulo 50 osoba.

Milijarder, koji se založio za zabranu ulaska na američki teritorij svim muslimanima, zahvalio je na Twitteru ljudima koji mu "čestitaju što je bio u pravu vezano uz radikalni islamski terorizam".

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Donald Trump Izjavio povjerenik "Ako Europa bude napadnuta, nikada vam nećemo pomoći": Rekao je Trump Ursuli von der Leyen 2020. godine

"No, ne želim čestitke, želim oprez i strogoću. Moramo biti pametni!", istaknuo je Trump.

On je također napao demokratsku suparnicu Hillary Clinton zbog njezine izjave u kojoj je zločin nazvala "terorističkim činom" i rekla da SAD mora "udvostručiti" napore da zaštiti svoje građane u zemlji i izvan nje.

"Ako Hillary Clinton nakon ovakvog napada još uvijek ne može izgovoriti dvije riječi, "radikalni islamizam" trebala bi se povući iz utrke za predsjedničkog kandidata", rekao je Trump.

Vlasti nisu službeno potvrdile identitet ubojice kojeg mediji predstavljaju kao Omara Mateena (29), američkog državljanina afganistanskog podrijetla s adresom na Floridi.

Policija je otvorila istragu za terorizam. Po CNN-u i NBC-ju, ubojica je izrazio vjernost Islamskoj državi prilikom poziva na broj hitne službe 911.

AMAQ, novinska agencija povezana s džihadistima IS-a, također tvrdi da je ubojica "borac IS-a".

Mateen, koji je u gay klubu u Orlandu ubio 50 i ranio 53 ljudi, djelovao je sam i ustrijeljen je u pucnjavi s policajcima, izvijestile su vlasti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene