Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trump o svemu šuti

Novinari otkrili zanimljiv detalj na zidovima Trumpovih golf klubova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uokvirena kopija naslovnice časopisa Time obješena je u najmanje 4 Trumpova golf kluba. Preko čitave naslovnice može se vidjeti slika samoga Donalda Trumpa s pompoznim natpisima, ali postoji jedan problem - takva naslovnica nikad nije objavljena u tom časopisu.

Uokvirena naslovnica Timea, koja je obješena po Trumpovim golf klubovima, sadrži nekoliko laskavih natpisa. Trumpov show 'Apprentice' je prikazan kao ogroman televizijski uspjeh, na vrhu piše kako 'Trump udara na sve strane, pa tako i na TV' te bi sve to bilo dobro da je takva naslovnica ikada postojala, piše ugledni Washington Post.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Naslovnica je datirana na 1. ožujka 2009. te izgleda kao impresivan uspjeh iz Trumpove ranije karijere. Članovima kluba koji jedu ručak ili golferima koji čekaju kupnju se tako prikaziva kao da je Trump uvijek bio čovjek koji je znao svoj posao. Čak i kad je bio samo reality zvijezda, Trump je, sudeći po toj naslovnici, bio vrsta zvijezde koja zaslužuje biti na naslovnici Timea.

Ali to nije istina, naslovnica je očiti lažnjak. Nije bilo izdanja Timea 1. ožujka 2009. godine, niti je 2009. godine uopće bilo izdanja koje je imalo Donalda Trumpa na naslovnici.

Naslovnica čak ima nekoliko malih, ali očitih grešaka koje govore same za sebe. Crveni obrub je znatno tanji nego kod originalne naslovnice, a za razliku od stvarne, nema tanke bijele linije pokraj crvene boje. Sekundarni naslovi Trumpove naslovnice složeni su s desne strane - na stvarnoj naslovnici bi prelazili preko vrhova. Čak i 2 uskličnika na naslovima otrkivaju falsifikat jer Time nikada ne koristi interpunkcijske znakove na svojim naslovnicama, piše Washington Post.

Kako je Trump, koji i dalje optužuje glavne medije da proizvode "lažne vijesti", završio s lažnim naslovnicama kojima ukrašava zidove svojih nekretnina?

Trumpova organizacija nije odgovorila novinaru Washington posta na pitanja o tome tko je napravio naslovnicu i zašto se nalazi po Trumpovim klubovima. O svemu praktički šuti i glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders. "Ni na koji način nismo mogli dati komentar o uređenju Trump klubova", napisala je Sanders, prenosi Washington Post.

Naslovnica se ipak uklapa u širu sliku Donalda Trumpa, koji se često hvalio svojim pojavljivanjima na Timeovim naslovnicama i ukrašavao svoje ured s vlastitim slikama iz drugih časopisa i novina.

Tko stoji iza sporne naslovnice i dalje nije poznato.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene